Studio 100 klopt aan bij Belgische spaarder

De oprichters van Studio 100, Hans Bourlon (links) en Gert Verhulst. ©Emy Elleboog

Studio 100 broedt op een kapitaaloperatie. Het entertainmentbedrijf, bekend van Bumba, Samson en Gert, K3 en Kabouter Plop, wil nog voor de zomer bij de Belgische spaarder aankloppen om tot 90 miljoen euro op te halen met de uitgifte van obligaties. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. Bij Studio 100 wil men geen commentaar kwijt.

Het bedrag van de obligatie-uitgifte is dubbel zo groot als dat van de vorige obligatie-uitgifte van Studio 100 in 2011, waarbij het 40 miljoen euro ophaalde. Maar dat is niet het enige verschil met de emissie van 2011. Vier jaar geleden klopte het bedrijf uit Schelle enkel aan bij institutionele investeerders en zeer rijke particulieren. Nu is het zinnens voor het eerst beroep te doen op het vele spaargeld dat geparkeerd staat op Belgische rekeningen.

Het is nog niet duidelijk wat Studio 100 van plan is met de opbrengst van de uitgifte. Maar de eigenaar van Plopsaland heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil blijven investeren in zijn pretparken - een bijzonder kapitaalintensieve sector. In De Panne start Studio 100 binnenkort met de bouw van een groots opgezet hotel om gasten van Plopsaland en het nieuwe waterpark Plopsaqua te ontvangen. Dat soort projecten vraagt veel voorafgaande investeringen.

Studio 100 is ook steevast op uitkijk naar opportuniteiten voor overnames in de pretparkwereld. Met extra cash voorhanden kan het snel schakelen als er zich opportuniteiten aandienen.

Lage rente

Dat de Antwerpse groep zich net nu tot de spaarder richt, is logisch. De rente mag de voorbije weken dan wat zijn gestegen, historisch gezien blijft de rentestand nog altijd bijzonder laag. Dat maakt het aantrekkelijk voor bedrijven om hun financiering te diversifiëren met obligaties.

De keerzijde van de medaille is dat zo’n obligatie in het huidige renteklimaat vaak slechts een karige rente oplevert. Maar de typisch risicoaverse Belg liet zich daar in het verleden nooit door afschrikken. Hij ziet bedrijfsobligaties als een relatief veilig alternatief voor de nog minder renderende spaarboekjes. Studio 100 is na Vandemoortele het tweede Belgische bedrijf dat dit jaar met zijn obligaties richting kleine spaarder stapt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud