Advertentie

Studio 100 zoekt andere locatie voor musical 40-45

De maquette van de concertzaal die Katoen Natie bouwde voor de musical '40-'45. Ze zou een capaciteit hebben van 1.600 stoelen. ©BELGA

De spektakelmusical over de Tweede Wereldoorlog kan niet doorgaan in een grote loods in de haven van Antwerpen.

Voor de loods van Katoen Natie krijgt de entertainmentgroep geen vergunning van de gemeente Beveren, omdat in de onmiddellijke omgeving 21 bedrijven liggen die met gevaarlijke chemische stoffen werken.

Studio 100 legt zich bij de beslissing neer. Dat wil niet zeggen dat 40-45 wordt afgeblazen. De groep is op zoek naar een andere locatie. 'Er zijn meerdere zeer concrete pistes die in aanmerking komen. Vanzelfsprekend zal de nieuwe locatie centraal gelegen en vlot bereikbaar zijn', reageert het bedrijf.

De ticketverkoop voor de musical blijft lopen en de premièredatum is nog altijd 7 oktober 2018. Er werden al meer dan 20.000 tickets verkocht. 'De kopers zullen als eersten de nieuwe locatie te horen krijgen.'

14-18, de vorige musical van Studio 100 in de Mechelse Nekkerhal, trok 335.000 bezoekers. Studio 100 kon daar niet voluit gaan met het aantal voorstellingen. Daarom liet de groep van Hans Bourlon en Gert Verhulst voor 40-45 een evenementenhal bouwen op de logistieke site van Katoen Natie in Kallo.

Huts

Het bedrijf van Fernand Huts, dat de loods na de musical zou herinrichten tot een opslagplaats, trok 15 miljoen euro uit voor het gebouw en de parking. Studio 100 investeerde hetzelfde bedrag in zijn musical.

De eigenaar van Katoen Natie reageert onthutst. We hebben vroeger alle vergunningen gekregen de bouw van een op maat gemaakt hoogtechnologisch gebouw. Er zitten draaiende tribunes in en er kunnen treinen doorrijden. Zoiets bestaat nergens ter wereld.  De bouw is in gang gezet en zal in april klaar zijn', zegt Huts.

Over de precieze reden waarom Studio100 geen vergunning krijgt, tast Huts nog in het duister. Het zou te maken hebben met de Seveso-regels, internationale veiligheidsrichtlijnen voor bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken. 'Welk risico is er eigenlijk? En waarom is er wel een risico voor de 1.500 bezoekers van een musical 's avonds en niet voor de tienduizenden andere mensen die daar elke dag in de buurt werken'

'In de Waaslandhaven werken 42.000 mensen. De haven van Antwerpen organiseert natuurwandelingen door het gebied, door de Waaslandtunnel passeren tienduizenden mensen, er vaart een veer,... Zijn dat dan een ander soort mensen waar andere regels voor gelden?', vraagt Huts zich af. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud