Taylor Swift best betaalde celebrity

Taylor Swift. ©AFP

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is de best betaalde beroemdheid ter wereld, zo blijkt uit de jaarlijkse lijst van het zakenblad Forbes.

Forbes baseert zich op de gekende of geschatte bruto-inkomsten tussen juni 2018 en juni 2019.

185 miljoen
Inkomsten
Taylor Swift verdiende tussen juni van vorig jaar en juni van dit jaar 185 miljoen dollar.

Taylor Swift (29) komt uit op 185 miljoen dollar en gaat twee leden van de realityshowfamilie Kardashian vooraf. Kylie Jenner (21), de halfzus die Kim Kardashian naar de kroon steekt als populairste familielid, verdiende 170 miljoen dollar in het voorbije jaar en troeft daarmee rapper Kanye West, de wederhelft van Kim, af. Die klokt op 150 miljoen dollar af. Kim Kardashian zelf moet tevreden zijn met de 26ste plaats.

In de top tien figureren ook nog de voetballers Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar, de zanger Ed Sheeran, de softrockband The Eagles, de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Dr. Phil en de bokser Canelo Alvarez.

Lucratieve stadionconcerten

Taylor Swift dankt haar toppositie aan haar album 'Reputation' en de bijhorende tournee, goed voor 53 concerten in grote stadions. Het is al de tweede keer dat ze de celebritylijst aanvoert. Kylie Jenner maakt furore met haar cosmeticaproducten en werd onlangs door Forbes uitgeroepen tot 's werelds jongste miljardair.

Ook The Eagles, wellicht de grootste verrassing in de top tien, horen de kassa rinkelen dankzij hun lucratieve concerten.

De volledige lijst is hier te vinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud