Telenet-aandeelhouder wil Lady Gaga en andere wereldsterren managen

Het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike is één van de Belgische namen uit de portefeuille van CAA. ©Photo News

Liberty Media, het bedrijf van Telenet-aandeelhouder John Malone, wil investeren in Creative Artists Agency (CAA), het managementbureau dat tientallen wereldsterren uit muziek, sport en entertainment onder contract heeft.

CAA is zonder twijfel een van ’s werelds grootste en machtigste managementbureaus voor artiesten en sportlui. Onder de bekende namen die het bureau vertegenwoordigt, zitten onder meer de popkoningin Lady Gaga, voetballegende Cristiano Ronaldo, filmsterren George Clooney en Brad Pitt, en oude rockers zoals Bob Dylan en AC/DC. Ook Belgische toppers zoals de rockband dEUS, het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, en dj Lost Frequencies (Felix De Laet) worden door het bureau uit Hollywood vertegenwoordigd.

De kans is groot dat John Malone, de grootaandeelhouder van Telenet,  binnenkort mee aan de knoppen zit van het managementbureau, meldt de Britse krant Financial Times. Malone onderhandelt over een investering in CAA via Liberty Media,  zijn holding die onder meer eigenaar is van het bedrijf achter de Formule 1-wedstrijden en het ticket- en boekingsbedrijf Live Nation.

Liberty Media is zelf een zusterbedrijf van Liberty Global,  de holding die verschillende kabel- en betaal-tv-bedrijven overkoepelt, onder meer het Vlaamse Telenet.

Als Malone inderdaad een voet tussen de deur krijgt bij CAA, betekent het een aanzienlijke versterking van zijn media- en entertainmentimperium. De Amerikaanse miljardair is dan eigenaar van diverse distributiekanalen en rechtenhouders, en kan de agenda van de topartiesten mee beheren. Die combinatie maakt het voor zijn bedrijven een stuk makkelijker om goede deals te onderhandelen en invloed uit te oefenen op zakenpartners.

CAA wordt momenteel voor ruim 60 procent gecontroleerd door de investeringsgroep TPG. Die zou niet bij de gesprekken met Liberty Media betrokken zijn. Het is onduidelijk met wie het bedrijf van Malone dan wel onderhandelt. CAA werd vier jaar geleden op meer dan 1 miljard dollar gewaardeerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect