'The Loft' begin volgend jaar in Amerikaanse zalen

Een beeld uit 'The Loft'. ©rv

'The Loft', de Hollywood-remake van de Vlaamse succesfilm 'Loft', krijgt dan toch een Amerikaanse release. De film komt op 23 januari volgend jaar op minstens 2.000 Amerikaanse schermen uit. Dat is bijzonder goed nieuws voor mediagroep De Vijver Media.

De brede release van 'The Loft' is de conclusie van een lange lijdensweg. De film werd al ruim drie jaar geleden gedraaid, maar door een ruzie tussen producent Joel Silver en de distributeur Warner bleef de film op de plank liggen.

Uiteindelijk pikte Universal het project op en zou er op het einde van afgelopen zomer dan toch een 'brede' release volgen. Maar de filmstudio stak het project om onbekende redenen opnieuw in de koelkast.

Maar nu zorgt distributeur Open Road Films dus toch nog voor een brede release, op minstens 2.000 schermen doorheen de VS.

Dat is een mooie meevaller voor mediagroep De Vijver Media. Die rekende financieel dan wel al langer niet meer op het project - de groep haalde toen Telenet een belang van 50 procent nam eerder dit jaar de film uit zijn businessplan en boekte daarop een waardevermindering. Maar het bedrijf investeerde via productiehuis Woestijnvis wel 10 miljoen euro. Elke euro die er nu toch nog binnenkomt, is nu eigenlijk een 'onverwacht' surplus op de resultaten.

'Ik ben bijzonder blij voor Erik Van Looy en zijn ploeg', zegt De Vijver-CEO Wouter Vandenhaute in een persbericht. 'Het is ook een mooie dag voor Woestijnvis. Het is uniek dat een Vlaams productiehuis erin slaagt om een brede release in Amerika af te dwingen, en dat met de remake van een origineel Vlaams script. Het is ongetwijfeld geen toeval dat we dit mogen aankondigen op het moment dat Michaël R. Roskam en Matthias Schoenaerts alomtegenwoordig zijn met The Drop. De enorme creativiteit die hier in de voorbije jaren is opgeborreld begint nu ook internationaal zijn vruchten af te werpen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud