Ticketmaster waarschuwt voor beveiligingslek

Ticketmaster waarschuwt voor een beveiligingsincident dat klanten mogelijk persoonlijke gegevens ontfutselde. ©Ticketmaster

De kaartjeswebsite meldt dat mensen die tussen september vorig jaar en 23 juni dit jaar een ticket kochten of probeerden te kopen mogelijk getroffen werden door een beveiligingslek.

Op de site van Ticketmaster UK is schadelijke software gevonden die mogelijk persoonlijke of betalingsgegevens heeft onderschept. Volgens Ticketmaster is 'minder dan 5 procent' van zijn klanten wereldwijd getroffen. Het zou vooral gaan om Britse gebruikers.

Het is niet bekend hoeveel Belgen de dupe zijn geworden.

Het is niet bekend hoeveel Belgen de dupe zijn geworden. Ticketmaster België was donderdagvoormiddag telefonisch niet bereikbaar. Het is evenmin bekend of de onderschepte gegevens zijn misbruikt. Uit voorzorg vraagt Ticketmaster internationale klanten die een mail ontvingen om hun wachtwoord te veranderen.

Identiteitsdiefstal

Zaterdag 23 juni stelde Ticketmaster UK schadelijke software vast op een klantondersteuningsproduct, dat werd gehost door een externe leverancier. Gegevens van Britse klanten werden geëxporteerd naar een onbekende derde partij.

'Direct na de ontdekking van de software hebben we het Inbenta-product uitgeschakeld voor alle websites van Ticketmaster', aldus het bedrijf. Mogelijk zijn persoonlijke gegevens (naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en aanmeldgegevens van Ticketmaster-account) gekopieerd.

De software kan mensen hebben getroffen die tussen september 2017 en 23 juni tickets hebben gekocht of in die periode hebben geprobeerd een kaartje te kopen.

Mogelijke gedupeerden hebben een mail gekregen. 'Als je geen e-mail van ons hebt ontvangen, denken wij dat jij op basis van ons onderzoek niet getroffen bent door dit beveiligingsincident', stelt Ticketmaster. Het bedrijf raadt klanten aan hun rekeningafschriften in de gaten te houden op aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect