opmerkelijk

Tomorrowland strikes back

Tomorrowland in Boom ©Photo News

De nieuwe Disney-film ‘Tomorrowland’ wordt in ons land uitgebracht onder de naam ’Disney project T’. Dat doet het filmbedrijf omdat het dancefestival in ons land de rechten heeft op de naam.

In de VS is de naam Tomorrowland beschermd door Disney. Het Belgische dancefestival moest onlangs dus op zoek naar een andere naam, toen het festival naar Amerika trok. Het werd omgedoopt tot Tomorrowworld.

In ons land heeft het festival wel de rechten op de naam Tomorrowland, waardoor Disney de film hier onder een andere naam moet uitbrengen. Dat is nu ‘Disney project T’ geworden, meldde De Standaard vrijdag.

De film komt in de loop van het jaar uit. Het is een science-fiction avonturenprent met onder meer George Clooney in de hoofdrol.  ‘Tomorrowland is uitgegroeid tot een wereldfestival’, zei Debby Wilmsen van het festival aan Radio 2 Antwerpen. ‘We merkten bij de lancering van de trailer van de Disneyfilm dat een aantal mensen verward waren. Het is goed dat mensen nu duidelijk gaan weten dat de film van Disney niet gaat over het festival.’

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud