Topman filmbedrijf Corsan in de cel

Corsan-topman Paul Breuls beloofde beleggers in films enorme rendementen.

Paul Breuls, de topman van het failliet verklaarde filmhuis Corsan, is vorige week aangehouden en zit nog steeds in de cel. Het bedrijf kwam in opspraak omdat het honderden beleggers niet terugbetaalde.

Eind vorig jaar viel het doek over het Antwerpse filmbedrijf Corsan. Dat had jarenlang bij meer dan duizend zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepers ettelijke miljoenen euro’s opgehaald om te investeren in Hollywood-films.

De investeerders staken 50.000 tot 4 miljoen euro in het filmbedrijf. Allemaal werden ze verleid door de gigantische rendementen van minimaal 16 en maximaal 51 procent die Corsan hen beloofde, op kredieten met een gemiddelde looptijd van drie jaar. Maar het draaide anders uit. De meeste investeerders zagen nooit de beloofde rendementen en verschillende films raakten nooit in de zalen.

De Bijzondere Belastinginspectie voert een onderzoek en honderden beleggers dienden een schuldvordering in. Maar ook het parket van Antwerpen schoot in actie met enkele huiszoekingen. Na een verhoor vorige week werd topman Paul Breurs aangehouden, vernam De Tijd. De raadkamer verlengde die aanhouding begin deze week. Dat bevestigt John Maes, de advocaat van Breurs. Over de aantijgingen aan zijn cliënt wil Maes niets kwijt. Bij het Antwerpse parket was niemand beschikbaar voor commentaar.

Volgens onze informatie zijn de speurders onder andere geïnteresseerd in een grote kapitaalverhoging die in juli 2010 plaatsvond bij Corsan. Het Antwerpse gerecht richt zijn pijlen ook op de manier waarop Corsan investeringen met de taxshelter aantrok.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud