Uitstel Bond-film doet nummer twee in cinema sluiten

©REUTERS

Cineworld, de tweede grootste bioscoopketen ter wereld, sluit tijdelijk alle zalen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Door het uitstel van de nieuwe James Bond tot 2021 zou de keten alleen maar verlies lijden.

De noodlijdende, beursgenoteerde bioscoopketen Cineworld gooit tijdelijk de handdoek in de ring. Door het coronavirus is het aantal bezoekers fors gedaald, en de beslissing van de producers om de release van de nieuwste Bond-film uit te stellen van november dit jaar tot april 2020, is de druppel die de emmer doet overlopen. Blockbusters zouden het publiek nog naar de zalen kunnen lokken, maar wegens het schrijnende gebrek aan sterke publiekstrekkers lukt dat niet.

Het Britse Cineworld is onder meer eigenaar van de keten Regal. De groep telt 787 bioscoopcomplexen, waarvan 546 in de Verenigde Staten. De onderneming stelt 37.482 mensen tewerk.

Brief

De hele industrie wordt onleefbaar.
Cineworld

De op de Londense beurs genoteerde keten schreef nog een brief naar de Britse premier Boris Johnson en de Britse minister van Cultuur Oliver Dowden om te waarschuwen dat de hele industrie onleefbaar wordt. Een insider verklaarde dat de groep nog steeds elke dag geld verliest.

De nieuwste Bond-telg 'No Time to Die' is niet de enige potentiële blockbuster die is uitgesteld. Disney liet woensdag weten dat de superheldenfilm 'Black Widow' later in de zalen zal komen wegens het coronavirus. Ook Steven Spielbergs 'West Side Story' komt niet meer dit jaar, maar in 2021 op het grote scherm.

Op 24 september waarschuwde Cineworld al dat het vers kapitaal zal moeten ophalen als de zalen opnieuw zouden moeten sluiten. Cineworld leed in het eerste halfjaar een verlies van 1,64 miljard dollar. De koers van het aandeel is dit jaar met 82 procent gezakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud