'Vakantieparken Roompot staan te koop voor 1 miljard'

Roompot sponsort sinds enkele jaren een wielerploeg. ©BELGA

De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners bereidt de verkoop van Roompot voor. Mogelijke kopers zouden al benaderd zijn.

Dat meldt de Nederlandse krant FD. Dat zou betekenen dat Roompot voor de derde keer in amper tien jaar tijd van eigenaar verandert. Telkens waren het investeringsmaatschappijen die er toekomst in zagen. Zo passeerden AAC, Gilde Buy Out en PAI Partners de revue. Die laatste is bij ons onder meer bekend van het (mislukte) overnamebod op luierproducent Ontex vorig jaar. 

PAI kocht Roompot drie jaar geleden en legde daar zo'n 600 miljoen euro voor op tafel. Nu zou de eigenaar een waardering van 1 miljard euro in gedachten hebben. 

Roompot werd ruim 50 jaar geleden opgericht in het Zeeuwse Kamperland. Daar begon het allemaal met één camping met 150 plaatsen. Die is intussen uitgegroeid tot een een Roompot Beach Resort van tientallen hectare met chalets, luxueuze paalwoningen, caravans, enzovoort. Tot voor kort was het kustdorp nog steeds het hoofdkwartier van Roompot, maar begin dit jaar namen zo'n 400 medewerkers hun intrek in een nieuw kantoorgebouw verderop in Goes. 

Roompot groeide al tot ver buiten Nederland en heeft parken in onder andere België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Denemarken. Het exploiteert meer dan 200 vakantieparken en enkele campings, alles samen goed voor 19.000 huisjes. Die zijn deels eigendom van Roompot, deels eigendom van investeerders of particulieren die hun vastgoed door Roompot laten verhuren. 

De omzet van Roompot groeide onder het zeggenschap van PAI van 300 naar 400 miljoen euro, en de ebitda van 50 miljoen naar 72 miljoen euro in 2018. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud