Varkentje Peppa wordt zus van My Little Pony

Peppa Pig. ©rv

De Amerikaanse speelgoedgigant Hasbro legt 3,6 miljard euro op tafel voor het Canadese Entertainment One (eOne), de eigenaar van bekende speelgoednamen als Transformers en My Little Pony.

Met Entertainment One  koopt Hasbro  zich een toegangsticket tot de markt voor peuter- en kleuterentertainment. De Canadese groep brak de voorbije jaren vooral potten met het tekenfilmfiguurtje Peppa Pig, een Brits biggetje dat in bijna 200 landen een vaste waarde is in het tv-aanbod voor de allerkleinsten.

Hasbro heeft veel ervaring met het op de markt brengen van afgeleide producten, zoals speelgoed en gezelschapsspelen, die gebaseerd zijn op succesvolle tv-formats. Dat wordt ongetwijfeld ook de bestemming van Peppa Pig.

The Avengers

Hasbro investeerde vorig jaar al 520 miljoen dollar in de aankoop van kinderprogramma’s en merchandising, onder meer de superheldenshow ‘Power Rangers’. Het bedrijf sloot ook deals met de filmstudio’s Paramount Pictures en Walt Disney en haalde flink wat winst uit de verkoop van speelgoed dat gebaseerd is op de filmreeks ‘The Avengers’ van Marvel.

Hasbro betaalt 5,6 pond per aandeel van eOne, dat genoteerd staat in Londen. Dat is ruim 26 procent meer dan de slotkoers van donderdag. Het bedrijf financiert de deal met schulden en wil voor 1 à 1,25 miljard dollar nieuwe aandelen uitgeven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud