Advertentie

VR-speelhal The Park sluit deal met Kinepolis en lonkt naar VS

The Park lanceert een VR-game gebaseerd op de K3-film 'Dans van de Farao'.

De virtualrealitydochter van Telenet gaat internationaal de boer op. Zwitserland is eerst aan de beurt, daarna volgen de Verenigde Staten.

Bioscopen en indoorrecreatie mogen vanaf 9 juni heropenen. Goed nieuws voor Kinepolis en The Park, de speelhal waar je met een VR-bril een andere wereld binnenstapt om een bank te overvallen of zombies neer te schieten.

De twee entertainmentspelers sloten tijdens de lange sluiting van zeven maanden een partnerschap. De VR-games van The Park kunnen voortaan ook in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Utrecht en Breda worden gespeeld. Eerder opende de dochter van de telecomspeler Telenet eigen speelhallen in onder meer Antwerpen, Brussel, Gent en Eindhoven. 

Als de samenwerking met Kinepolis aanslaat, volgen mogelijk andere locaties van de bioscoopgroep. Denk aan Frankrijk, Spanje en zelfs de VS (Michigan) en Canada waar Kinepolis actief is. ‘Dat kan zeker’, zegt Philippe De Schutter, algemeen directeur van The Park.

Kinepolis is lang niet het enige spoor van de VR-speler. Zo krijgt The Park via franchising onderdak in het indoorrecreatiecenter Yatoo in Lausanne. De Schutter speurt ook naar opportuniteiten in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het VK. 

Het Amerikaans potentieel is enorm, we hebben 93 potentiële steden geselecteerd.
Philippe De Schutter
Algemeen directeur van The Park

Zijn blik blijft niet beperkt tot de buurlanden. De topman hoopt in de zomer uit te breiden naar de VS, een grote markt met spelers als Zero Latency en Sandbox. Hij onderhandelt met vier franchisenemers. ‘Het Amerikaans potentieel is enorm, we hebben 93 potentiële steden geselecteerd’, zegt De Schutter. Naast de schaalgrootte is er het voordeel dat de VR-games niet vertaald moeten worden zoals dat in Europa wel een must is. 

Al zal de productiekostprijs van de spellen duurder uitvallen dan voor de VR-extensies van 'De mol' en 'De dag'. ‘Dat zijn evidente titels voor Vlaanderen en Nederland, maar niet voor de internationale markt. Dan moet je met grote jongens als Disney, MGM en Viacom aan tafel en die leggen de lat heel hoog. Hun curatie kan van de productie een duur proces maken.’

Verliesjaar

De games van The Park worden ontwikkeld door het Gentse Triangle Factory, een gamestudio die in korte tijd verdubbelde naar 25 medewerkers. Zijn eigen VR-schietspel 'Hyper Dash' sloeg internationaal aan. The Park heeft een belang van 20 procent in Triangle Factory.

The Park zelf is voor 80 procent in handen van Telenet, de overige 20 procent zit bij het durfkapitaalfonds 9.5 Magnitude Ventures. Twee stevige aandeelhouders waarmee het VR-bedrijf met 20 werknemers de coronacrisis kon uitzitten. Voor het tweede boekjaar op rij was er in 2020 een verlies van 1,5 miljoen euro. 

De heropening in juni gaat gepaard met de lancering van een spel gebaseerd op de K3-film ‘Dans van de Farao’. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelf de zangeressen bevrijden uit een piramide in Egypte. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud