Advertentie

Walibi gesloten tot oktober door overstromingen

©Photo News

De schade in het Waalse attractiepark is groot na de zware overstromingen van bijna twee weken geleden. Walibi verwacht ten vroegste in oktober een heropening.

Na het zware coronajaar volgt een nieuwe beproeving voor Walibi, dat in Waver gelegen is. Het water van de Dijle, die buiten haar oevers trad, zette het attractiepark twee weken geleden blank. Volgens de krant L'Avenir veroorzaakte dat beperkte schade aan enkele attracties en technische installaties. De keukens van de restaurants zouden het zwaarst beschadigd zijn.

'Onze teams werken al dagen onophoudelijk aan het herstel van de schade die de overstromingen hebben achtergelaten', zegt algemeen directeur Jean-Christophe Parent. 'Nu de omvang wat duidelijker is, weten we dat we het park voor oktober niet kunnen openen. We gaan de uitdaging aan om het park klaar te stomen voor het Halloweenseizoen.'

Voor Aqualibi, het waterpark op dezelfde site, is nog geen heropeningsdatum bekendgemaakt.

Het pretpark stond na de overstromingen volledig onder water. ©Walibi

Marc Coucke aan boord

Walibi is in handen van de groep Compagnie des Alpes, die de wereldmarktleider in skigebieden is en ook pretparken als Parc Astérix, Futuroscope en Bellewaerde controleert. Tijdens de coronacrisis slonk de omzet met bijna 30 procent tot 616 miljoen euro. Vorige maand raakte bekend dat ondernemer Marc Coucke intekent op de kapitaalverhoging van de Franse vrijetijdsgroep en zo aandeelhouder wordt van Walibi en Bellewaerde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud