Weinstein Company verkocht aan investeringsmaatschappij

©REUTERS

De filmstudio ging overkop in de nasleep van de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.

Het in Dallas (Texas) gebaseerde Lantern Capital bracht het hoogste bod uit, zo meldt The Weinstein Company dinsdag. Het bedrijf betaalt 310 miljoen dollar voor de activa van de filmstudio en neemt daarnaast voor ongeveer 125 miljoen euro aan schulden op zich. De deal moet nog worden goedgekeurd door een rechtbank in Delaware.

Met de deal krijgt Lantern Capital onder meer een 277 films tellende filmbibliotheek in zijn bezit, net als een productiehuis voor tv en een reeks (nog) niet uitgebrachte films. Daarvan zijn er vier klaar voor distributie.

Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Harvey Weinstein en zijn broer Bob, nadat zij hun studio Miramax hadden verkocht aan Disney. De grootste successen van de studio waren 'Django unchained', 'The King's speech' en 'Silver linings playbook'. Het bedrijf produceerde ook televisieprogramma's als 'Project runway' en 'Marco Polo'.

Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimidatie tot verkrachting. .

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud