YouTube lanceert betalende muziekdienst over enkele maanden

De Zuid-Koreaanse rapper Psy haalde met zijn muziekclip van 'Gangnam Style' in 2012 meer dan een miljard views op YouTube. ©AFP

De videowebsite YouTube van Google zal over enkele maanden een abonnementsdienst voor muziek lanceren. Dat heeft content-directeur Robert Kyncl verklaard op de Code/Media conferentie in Californië.

De beta-versie van de nieuwe dienst wordt momenteel uitgetest met gebruikers die een persoonlijke uitnodiging kregen, zei Kyncl.

YouTube ontpopte zich de voorbije jaren, vooral bij jongeren, tot een platform om muziek te ontdekken en te beluisteren. Muzieklabels en muzikanten gebruiken YouTube om de reactie op nieuwe nummers te peilen. Voor die grote groep gratis gebruikers verandert er niets, zegt Kyncl. Maar ‘er bestaat een groep die bereid is om te betalen voor meer;’

De betalende muziekdienst zal advertentievrij zijn en vanaf 7,99 dollar per maand kosten, verklaarde Google afgelopen november. Ze zal de mogelijkheid bieden om muziekclips ook offline te bekijken en muziek op de achtergrond te laten spelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud