100 extra jobs bij Sanofi in Geel dankzij eczeem

Vier jaar geleden begon Sanofi in Geel aan een investering van 300 miljoen euro. ©Jonas Roosens

De Franse farmareus investeert 300 miljoen euro om in de Kempen een middel tegen de huidaandoening te maken.

De Franse geneesmiddelenmaker Sanofi  zoekt minstens honderd nieuwe personeelsleden voor zijn fabriek in Geel, die tot enkele jaren geleden Genzyme heette. Het bedrijf zoekt vooral kwaliteitscontroleurs en productiemedewerkers. In de voorbije weken vonden drie jobdagen plaats. Vandaag werken er zowat 700 mensen.

'De rekruteringsronde is een rechtstreekse uitloper van de grote investering die we vier jaar geleden aangekondigd hebben', zegt Sophie van Wel, de woordvoerder. Voor 300 miljoen euro bouwde Sanofi een nieuwe productiehal van 8.000 vierkante meter. 'Die is klaar en wordt op dit moment gevalideerd door geneesmiddelenagentschappen, zoals het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) in België en de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten.'

Slapen

We viseren ernstige vormen van eczeem. Sommige mensen kunnen niet slapen door jeuk.
Sofie van Wel
Woordvoerder Sanofi

De geneesmiddelen die Sanofi in Geel zal maken, zijn al goedgekeurd. Het gaat over een vloeistof die wordt ingespoten. Het middel geneest eczeem, een ziekte waarbij de huid ontsteekt. 'We viseren ernstige vormen van eczeem. Sommige mensen kunnen niet slapen door de jeuk', zegt Van Wel.

In de vloeistof zitten monoklonale antilichamen. Die kweekt Sanofi in vijf nieuwe bioreactoren. De antilichamen versterken het immuunsysteem. Daardoor kan het menselijke afweermechanisme ziektekiemen verslaan die een huidontsteking veroorzaken.

In Geel maakt Sanofi biologische geneesmiddelen, zoals een middel tegen de spierziekte van Pompe. Binnenkort komen daar middelen tegen hart- en vaatziekten en gewrichtsontstekingen bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect