Advertentie
Advertentie

150 banen bedreigd bij MSD in Belux

Een vestiging van Merck, het moederbedrijf van MSD, in New Jersey. ©Bloomberg

Bij het farmabedrijf MSD, een dochter van Merck & Co, kunnen in België en het Groothertogdom Luxemburg 150 banen verdwijnen door een herstructurering. In ons land zou enkel de Brusselse vestiging getroffen worden.

In een persbericht heeft MSD het over ‘operationele veranderingen’, een omzwachtelde term voor een herstructurering. Volgens Stefan Junqué van de communicatiedienst van MSD staat het cijfer van 150 nog niet vast, maar is het ‘een mogelijkheid’. Het project ligt overigens nog ter discussie.

In België zouden er alleen ontslagen vallen in het Brusselse kantoor. De productievestiging in Heist-op-den-Berg en de afzonderlijke tak Animal Health zouden buiten schot blijven. In Luxemburg dreigen er banen verloren te gaan in Capellen.

In België en Luxemburg samen werken ongeveer 1.400 mensen. De vrijdag aangekondigde herstructurering heeft echter alleen betrekking op de administratie, sales & marketing in Brussel en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel. In die diensten werken alles samen 417 mensen.

Hoe de herstructurering verdeeld zal worden over België en Luxemburg is niet bekend. Waar en welke functies verdwijnen zal deel uitmaken van het sociaal overleg. Dat wil de directie zo snel mogelijk opstarten.

Het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co wordt wereldwijd geconfronteerd met grote uitdagingen. In oktober 2013 kondigde topman Ken Frazier een grootscheepse bedrijfstransformatie aan met de bedoeling de competitiviteit op te schroeven en zich toe te spitsen op kernactiviteiten.

‘Ook in België is de marktdruk steeds heviger. De besparingsmaatregelen van de regering in de gezondheidszorg, die genomen werden tijdens een economische crisis, hebben een grote impact gehad op de geneesmiddelenindustrie, met een vertraging van de markt in 2012 en 2013’, zegt MSD in een persbericht.

Volgens Patricia Massetti, die aan het hoofd staat van MSD België & Luxemburg, zou de ‘transformatie’ een bijkomende stap betekenen voor MSD om beter te focussen op de sleutelactiviteiten inzake gezondheidszorg.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud