250 jobs bedreigd in Belgische farma en chemie

©BLOOMBERG NEWS

Farmabedrijf Eli Lilly wil 68 werknemers op straat zetten. Bij het kleefstoffenbedrijf MACtac staan er 175 jobs op de helling.

Farmabedrijf Eli Lilly Benelux wil een op de drie banen schrappen op de afdelingen humane gezondheid in Brussel en dierengezondheid - Elanco - in Antwerpen. In Brussel gaat het om 45 werknemers, in Antwerpen om 23. Het bedrijf wordt naar eigen zeggen geconfronteerd "met een steeds complexere marktomgeving, met een significante verkoopsdaling door het verlies van patenten en met veelbelovende nieuwe producten die echter nog enkele onzekerheden vertonen".

De directie start binnenkort samen met de personeelsvertegenwoordigers de consultatiefase op. Ze engageert zich alvast om "alle pistes die het aantal afvloeiingen beperken, samen grondig te bestuderen".

Adhesievenbedrijf MACtac Europe wil 131 banen schrappen in zijn vestiging in het Henegouwse Zinnik (Soignies). Het filiaal Multi-fix in Genk, dat 44 werknemers telt en in 2003 overgenomen werd door MACtac, moet de deuren sluiten.

De maatregelen zijn volgens MACtac nodig om "de rentabiliteit van MACtac Europe en het voortbestaan van zijn activiteiten in België te verzekeren". De intentie voorziet echter ook in investeringen ten belope van 11 miljoen euro in de hoofdvestiging van MACtac Europe in Zinnik. Die investeringen zijn gepland voor de periode 2015-2016.

MACtac telt wereldwijd meer dan 1.100 werknemers en realiseerde een totale omzet van 411 miljoen euro in 2014. De onderneming beschikt over fabricage-installaties in de Verenigde Staten, België en Mexico. De onderneming kwam vorig jaar nog in het nieuws in een zaak over jarenlange pesterijen in het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud