ASIT Biotech gaat op zoek naar partners

©Jonas Roosens

Een maand na de aandeelhoudersrevolte heeft de nieuwe CEO van ASIT Biotech zijn oorlogsplan al klaar.

Eind vorig jaar maakten de aandeelhouders van ASIT Biotech hun onvrede over de gang van zaken duidelijk. Ze organiseerden een revolte tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering waarop zowel de CEO als de voorzitter aan de deur werden gezet. Michel Baijot kwam aan de leiding van het bedrijf en de Fransman Louis Champion heeft sindsdien de voorzittershamer in handen. 

Baijot heeft nu, vier weken na zijn aantreden, een strategische doorlichting van het bedrijf afgerond en trekt daaruit zijn conclusies. De prioriteit is om het succes van zijn graspollenmedicijn te maximaliseren. Zo zullen de komende maanden ervaren mensen aangeworven worden om alles in gereedheid te brengen om in 2020 goedkeuring te vragen voor zijn medicijn tegen graspollenallergie.

Expertise delen

Het onderzoek zit in de laatste testfase, die zoals gepland begin januari is opgestart. Vermoedelijk zal tegen het einde van dit jaar duidelijk zijn of het medicijn al dan niet een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. 

De technologie van ASIT Biotech is potentieel ook interessant om andere allergieën - denk aan huisstofmijt en berkenpollen - te bekampen. 'Maar', klinkt het nu, 'we hebben de intentie om dat onderzoek samen met partners verder te zetten. Om expertise te delen, de risico's te diversifiëren en financiering te verzekeren.' Ook het onderzoek naar pindanotenallergie zal ASIT Biotech niet langer op eigen houtje doen.

Ontslagvergoeding

Ten slotte meldt het bedrijf dat gesprekken zijn gestart om de positie van ex-CEO Thierry Legon 'op een correcte manier af te ronden'. Het bedrijf wil daarbij een zo laag mogelijke ontslagvergoeding uit de brand slepen. 'Het is de bedoeling de financiële impact beperkt te houden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud