Argen-x in zee met AbbVie

Agenx-CEO Tim Van Hauwermeiren is opgetogen over de deal met AbbVie. ©Emy Elleboog

Het Gentse biotechbedrijf gaat samenwerken met de Amerikaanse gigant voor de ontwikkeling van zijn kankermedicijn ARGX-115.

Het bedrijf ontvangt hiervoor van AbbVie een voorafbetaling van 40 miljoen dollar. Daarbovenop komen nog de pre-klinische mijlpaalbetalingen ter waarde van 20 miljoen euro. 'Niet slecht voor een bedrijf dat op dit ogenblik een kaspositie heeft van iets meer dan 50 miljoen euro', stelt CEO Tim Van Hauwermeiren in een eerste reactie.

Argen-x test momenteel vier potentiële medicijnen (voor kanker en auto-immuunziektes) op mensen. Die zitten in fase 1, zijnde het onderzoek op vrijwilligers om eventueel nare bijwerkingen op te sporen.

Argen-x ontwikkelde een platform dat toegepast kan worden in tal van ziektegebieden en baseert zich op specifieke kenmerken van antilichamen bij lama's en probeert die in menselijke antistoffen in te brengen.

40 miljoen dollar
Argenx ontvangt voor zijn samenwerking met AbbVie een voorafbetaling van 40 miljoen dollar.

Volgens Argen-x heeft ARGX-115, een geneesmiddel dat ontwikkeld werd in samenwerking met het de Duve-Instituut en de universiteit van Louvain-la-Neuve, het potentieel om grote sprongen voorwaarts te maken in de immunotherapie tegen kanker.

'We zijn trots dat we dat verder kunnen ontwikkelen en commercialiseren in samenwerking met AbbVie, een van de leidende farmabedrijven in de strijd tegen kanker', aldus nog Van Hauwermeiren.

In januari nam Federated Investors, een van de grootste investeringsmaatschappijen van de VS, een belang 8,6 procent in het Gentse biotechbedrijf, ter waarde van 16 miljoen euro. Ook dat geld diende om onderzoeksprojecten verder te financieren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud