Advertentie

Argenx bevestigt goede resultaten bij onderzoek naar bloedziekte

Argenx haalde in september gewapend met de initiële testresultaten voor efgartigimod 260 miljoen euro op in New York ©Christopher Galluzzo / Nasdaq

Rond de initiële testresultaten waren in september even twijfel gerezen, maar de Gentse biotechgroep bevestigt nu de resultaten op de belangrijkste hematologenconferentie ter wereld.

Na de publicatie van de initiële testresultaten voor het experimentele middel efgartigimod bij de behandeling van de zeldzame bloedziekte ITP, beleefde het aandeel Argenx  eind september een op zijn zachtst gezegd bewogen beursweek.

Door verwarring over enkele passages in de prospectus voor de bijhorende kapitaalronde van 260 miljoen euro op Nasdaq roomden beleggers - die wel vaker in een kramp schieten bij elk onvertogen woord in testresultaten - de beurswaarde van de Gentse biotechnologiegroep op 48 uur met 1 miljard af.

Argenx bevestigt nu de initiële resultaten, naar aanleiding van het invloedrijkste congres van hematologen ter wereld: de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Hematology (ASH) in het Californische San Diego. De voorstelling die Argenx vanavond om 21 uur, 12 uur lokale tijd, geeft is live via webcast te volgen. 

De gedetailleerde data bevestigen volgens de Gentse biotechnologiegroep de initiële data. 'De data tonen een duidelijke correlatie tussen de afname van immunoglobine (IgG), een toename van bloedplaatjes en de vermindering van bloedingen', luidt het. Argenx stelt ook dat er in geen enkele patiënt ernstige bloedingen werden vastgesteld. Dat is belangrijk, want net over die bloedingen was er initieel verwarring gerezen

Immuun-trombopenie (ITP) is een auto-immuunziekte waarbij patiënten antistoffen aanmaken die tot een versnelde afbraak van bloedplaatjes leiden, met een verhoogde kans op bloedingen tot gevolg.

Argenx bevestigt nu van plan te zijn met het onderzoek een uitgebreide derde klinische testfase op te starten. Het fase 2-onderzoek betrof een beperkt staal van slechts 38 patiënten. 

Het aandeel Argenx heeft een hoge vlucht genomen sinds de Gentenaars een jaar geleden met efgartigimod een doorbraak aankondigden in een ander domein, het onderzoek naar de zeldzame spierziekte mysthenia gravis. Beleggers waarderen de groep nu op meer dan 3 miljard euro, vijf keer meer dan vóór de publicatie van die doorbraak. 


  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud