Advertentie

Argenx zit op royale berg cash

De tweede notering op Nasdaq was een van de hoogtepunten van 2017 voor Argenx. ©Christopher Galluzzo / Nasdaq

Hogere onderzoekskosten deden het verlies van het Belgisch-Nederlandse biofarmabedrijf vorig jaar oplopen. Met een kaspositie van 359,8 miljoen euro zit Argenx echter op rozen.

2017 was een belangrijk jaar voor Argenx waarin aanzienlijke vooruitgang werd geboekt met enkele producten uit de pijplijn. In december kon het bedrijf positieve Fase 2-resultaten aankondigen voor ARGX-113 als behandeling van de ernstige spierziekte myasthenia gravis, een belangrijke doorbraak die het aandeel steil omhoog stuurde.

2017 was ook het jaar waarin Argenx een succesvolle notering kreeg op Nasdaq, een Amerikaanse vestiging opende in Boston en uitgroeide tot 95 medewerkers.

De omzet van Argenx verdubbelde vorig jaar ruimschoots, van 17,2 tot 41,3 miljoen euro, door vooruitbetalingen en mijlpaalbetalingen van partners. Het bedrijfsverlies was met 22,9 miljoen euro een tikkeltje groter dan in 2016.

Dat komt vooral door hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling (51,7 miljoen in plaats van 31,6 miljoen) en ook door kosten ter voorbereiding van de notering op Nasdaq. Mede door fors hogere wisselkoersverliezen sloot Argenx het jaar af met een nettoverlies van 28 miljoen euro tegen 21,4 miljoen een jaar eerder.

Belangrijker is echter de royale kaspositie, die Argenx moet toelaten de producten in de pijplijn verder te ontwikkelen tot verkoopklare geneesmiddelen. Dankzij de beursgang in New York, die 304,7 miljoen opbracht, had het biotechbedrijf eind vorig jaar 359,8 miljoen euro in kas tegen 96,7 miljoen eind 2016.

Dit jaar wil Argenx de producten in de pijplijn tot verdere ontwikkeling brengen, in het bijzonder ARGX-113, ARGX-110, ARGX-115 en ARGX-112. Er worden onder meer (voorlopige) Fase 2-resultaten verwacht voor ARGX-113 ter behandeling van de bloedziekte ITP en de auto-immuunziekte pemphigus vulgaris, terwijl het Fase 3-onderzoek voor ARGX-113 voor spierzwakte wordt voortgezet. Een update over de Fase 1- en 2-onderzoeken met ARGX-110 bij de behandeling van bepaalde types leukemie en lymfoom staat ook op het programma.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud