Biocartis haalt 80 miljoen euro op

Biocartis ontwikkelt testen om ziektes in een paar uur tijd op te sporen. ©Biocartis

Biocartis heeft dinsdag 80 miljoen euro opgehaald. Het biotechbedrijf wil met de kapitaalverhoging vaart zetten achter de commercialisering van zijn minilabo's en diagnosetesten.

Biocartis  schortte de notering van zijn aandeel dinsdag even op. Het Mechelse biotechbedrijf hoopte ongeveer 60 miljoen euro te kunnen ophalen met een private plaatsing bij investeerders.

's Avonds maakte het bedrijf bekend dat het 80 miljoen euro had opgehaald. Er werden 6,4 miljoen nieuwe aandelen geplaatst aan 12,5 euro per aandeel.

Biocartis wil met de extra financiële middelen meer diagnosetesten ontwikkelen voor zijn minilabo's, maar ook vooral een versnelling hoger schakelen in de commercialisering van zijn producten. Het bedrijf boorde onlangs de Verenigde Staten aan, en wil nu ook China en Japan veroveren.

'Het aanzienlijk bedrag dat vandaag opgehaald werd in deze private plaatsing is een belangrijke mijlpaal voor Biocartis om de fondsen te verzekeren voor de verdere uitvoering van onze plannen', aldus Ewoud Welten, CFO van Biocartis.

Kanker

Biocartis ontwikkelt testen, niet groter dan een handpalm, die in enkele uren tijd een diagnose kunnen stellen. Het bedrijf heeft ook Idylla gelanceerd, een compact labo dat op een keukentafel past. De testen worden als een cassette in een Idylla-toestel gestopt.

Biocartis heeft vandaag twaalf testen om kanker op te sporen en twee voor infectieziekten. Het bedrijf hoopt tegen eind dit jaar minstens 640 minilabo's te hebben verkocht.

Op het einde van het derde kwartaal afficheerde Biocartis een cashpositie van 56 miljoen euro. Biocartis haalde bij zijn notering op de Brusselse beurs, in mei 2015, 115 miljoen euro op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud