Bone Therapeutics gooit heuponderzoek de vuilbak in

©RV DOC

De botceltherapie van Bone tegen aftakeling van de heup werkt niet. Van de vier behandelingen die Bone onderzoekt stond deze het dichtst bij een doorbraak tot een echt medicijn.

Het enige onderzoek van Bone in de derde en laatste klinische testfase komt zo vroegtijdig tot een einde. Dat laat Bone weten bij de publicatie van de resultaten voor het derde kwartaal. 

Preob, een potentieel middel tegen osteonecrose aan de heup, had tot 170.000 patiënten wereldwijd uit de nood kunnen helpen.

De pijplijn van Bone voor Preob werd geschrapt.

Een onafhankelijke expertenraad noemt voorlopige onderzoeksdata 'futiel', en dus trekt het bedrijf zijn conclusies. De tussentijdse resultaten vergeleken Preob met een placebo. Als de expertenraad overdonderd was geweest door die vergelijking, was er geen verder onderzoek meer nodig geweest en kwam Preob op de snelweg richting commercialisatie terecht.

Wat nu?

Bij KBC Securities telde dit onderzoek voor 3,5 euro mee van hun koersdoel van 14 euro voor het bedrijf. De analisten verwachten nog meer van het Allob-onderzoek dat nu in fase II zit en jaarlijks tot 700.000 patiënten kan helpen met botbreuken die langdurig niet dichtgroeien.

'De focus komt nu op Allob te liggen,' reageert CEO Thomas Lienard. KBC Securities noemde Allob eerder al het belangrijkste onderzoek. 'Ook gaan we verder met JTA-004 tegen artrose in de knie.' Dat laatste was een gelukstreffer waar Bone pas in oktober op stootte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud