CEO ASIT Biotech de laan uitgestuurd

Thierry Legon is geen CEO meer van Asit Biotech. ©Jonas Roosens

Thierry Legon wordt vervangen door Michel Baijot, die gesteund wordt door het adviesbureau Deminor.

De raad van bestuur van ASIT Biotech  besliste dinsdag Thierry Legon uit zijn operationele rol te ontheffen. Maandag werd hij op de buitengewone algemene vergadering van de allergiespecialist al opzijgezet als bestuurder, net als voorzitter Gerd Zettlmeissl. Legon wordt als CEO vervangen door Michel Baijot. De Fransman Louis Champion is de nieuwe voorzitter.

Het is (voorlopig) de laatste etappe van een aandeelhoudersrevolte bij ASIT Biotech. Die begon vorige maand, toen enkele kleine aandeelhouders in opstand kwamen omdat ze geen vertrouwen meer hadden in het management van het Brusselse bedrijf.

De morrende aandeelhouders namen het adviesbureau Deminor in de arm om hun belangen te verdedigen en zetten eigen punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering. Daaruit bleek dat ze uit waren op het ontslag van de CEO, de voorzitter en drie bestuurders bij ASIT Biotech.

Gisteren haalden ze hun slag bijna volledig thuis. De voorzitter en de CEO werden als bestuurder opzijgezet. Alleen  hun bondgenoot Everard van der Straten, de financieel directeur van ASIT Biotech, overleefde de stemming.

Zeven bestuurders

De nieuwe raad van bestuur bestaat voortaan uit de nieuwkomers Baijot en Champion en de herbenoemde bestuurders Van der Straten, Yves Désiront, François Fontaine en Harry Welten. De Waalse publieke investeringsmaatschappij Meusinvest, die 6 procent van het bedrijf bezit, mag binnenkort een vertegenwoordiger benoemen.

De aandeelhouders verwierpen maandag ook een gecontesteerd voorstel om de regeling rond het toegestane kapitaal voor vijf jaar te verlengen.

De notering van het aandeel ASIT Biotech is sinds maandagnamiddag opgeschort. Het bedrijf heeft nog niet gecommuniceerd over de veranderingen aan de top.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect