Fornieri in verdenking gesteld voor misbruik van voorkennis

François Fornieri. ©BELGAIMAGE

De oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het farmabedrijf Mithra, François Fornieri, is in verdenking gesteld voor misbruik van voorkennis. Dat bevestigt zijn advocaat.

Fornieri is woensdag door de politie ondervraagd in een zaak van mogelijke handel met voorkennis. Ook Luciano D'Onofrio, de sportief directeur van Antwerp FC, en Samuel Di Giovanni, de topman van de bewakingsfirma Protection Unit, werden ondervraagd. Dat gebeurde door de federale gerechtelijke politie van Luik, met steun van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC).

Het dossier heeft betrekking op 'dubieuze aankopen' van Mithra-aandelen in de periode eind 2018-begin 2019. Dat onderzoek werd al geopend in 2019. Begin 2019 hadden de banken Belfius en BNP Paribas Fortis verdachte geldtransacties gemeld aan de antiwitwascel. En na de verhoren van woensdag heeft de Luikse onderzoeksrechter Fornieri ook in verdenking gesteld voor misbruik van voorkennis. Dat bevestigt zijn advocaat Fabian Culot.

Fornieri is deze keer wel vrijgelaten. Eerder werd hij wel aangehouden en in verdenking gesteld in het Nethys-dossier. Dat gaat over mogelijk misbruik van ontslag- en andere vergoedingen bij het Waalse semioverheidsvehikel Nethys.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud