Galapagos sluipt dichter bij vetpotten Abbott

Galapagos-topman Onno Van de Stolpe - Foto Sofie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Galapagos heeft in zijn klinische studie met reumamiddel GLPG0634 sterke resultaten geboekt. Dat meldt het biotechbedrijf voorbeurs in een persbericht. Beleggers houden alles rond GLPG0634 nauwlettend in de gaten, aangezien Galapagos een megadeal met Abbott sloot omtrent het kandidaat-geneesmiddel.

Abbott betaalde in een klap 150 miljoen dollar in ruil voor de toekomstige verkooprechten van het reumapilletje. Dat was toen ongeveer het dubbel van waar analisten aan dachten voor GLPG0634. Bovendien is er nog een extra 200 miljoen dollar die Galapagos mogelijk in 2014 krijgt, als ook de volgende patiëntentesten succesvol blijken.

En de kans dat Galapagos ook aan die vetpotten mag zitten, komt dichter en dichter. De tweede Fase 2a klinische studie die het Mechelse bedrijf uitvoerde, heeft positieve resultaten opgeleverd. Galapagos heeft het over 'uitstekende veiligheid'. De tests wijzen uit dat het middel geen van de ernstige bijwerkingen heeft die andere gelijkaardige middelen wel tonen.

Er is bovendien een 'significante verbetering voor reumapatiënten met een dagelijkse dosering van 75 tot 300 milligram' waarneembaar, klinkt het nog. 'Deze resultaten stellen ons in staat om snel de stap naar wereldwijde Fase 2B studies te maken begin volgend jaar', zegt Chief Scientific Officer Piet Wigerinck.

Als Galapagos ook die Fase 2b succesvol kan afronden, dan licensieert Abbott het verdere programma. Daarna is het Amerikaanse bedrijf verantwoordelijk voor de Fase 3 klinische ontwikkeling, de wereldwijde productie en registratie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content