Hologic opent trainingscentrum voor medische apparatuur in Zaventem

Hoologic beschikt onder meer onder machines om een mammografie te nemen. ©BELGA

Het Amerikaanse Hologic, gespecialiseerd in gezondheidsproducten voor vrouwen, breidt zijn activiteiten in ons land uit met een trainingscentrum voor artsen. Een zestigtal mensen zal er aan de slag kunnen.

Het Amerikaanse Hologic opent vandaag officieel een Learning & Experience Centre in Zaventem, waar artsen, verpleegkundigen en eigen personeel de producten van het huis zullen kunnen testen. Daarnaast komt er een technische klantendienst.

Hologic fabriceert en verkoopt producten die met de gezondheid van de vrouw te maken hebben: van diagnosetests voor baarmoederhalskanker (HPV) en mammografietoestellen tot chirurgische hulpmiddelen bij gynaecologische problemen. Het Amerikaanse bedrijf boekte vorig jaar 3,4 miljard dollar omzet wereldwijd en telt 6.300 medewerkers, van wie een honderdtal in ons land. Daar komen er nu 60 bij.

Vroeger gebeurden de training en de dienst na verkoop gefragmenteerd, land per land. Nu bundelen we hier alles van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren.'
Jan Verstreken
Hoologic

De Belgische activiteiten worden een hub voor het personeel en de klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). 'We breiden hier dan ook uit. Er is al 1.500 vierkante meter trainingsruimte en 4.000 vierkante meter voor dienstverlening voor onze klanten bijgekomen. Met een callcenter onder meer', zegt Jan Verstreken, verantwoordelijk voor EMEA en Canada van Hologic. Hij verwacht dat Hologic in Zaventem jaarlijks duizenden mensen zal ontvangen.

Hoeveel Hologic in zijn Belgische expansie investeerde, wordt niet vrijgegeven. Verstreken: 'Vroeger gebeurden de training en de dienst na verkoop gefragmenteerd, land per land. Nu bundelen we alles hier zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren.'

Artsen, meer specifiek radiologen, kunnen in Zaventem onder meer kennismaken met een toestel van Hologic om een mammografie in 3D uit te voeren. Met een mammografie kan borstkanker worden opgespoord.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud