IBA werft 200 ingenieurs aan

Olivier Legrain, CEO van IBA. ©Dieter Telemans

Het Waalse IBA, gespecialiseerd in kankerbestraling, heeft een boerenjaar achter de rug en groeit als kool.

IBA is wereldleider in de markt voor protontherapie, een nog vrij nieuwe manier om bepaalde kankers heel gericht te behandelen. Die technologie is in volle opmars. Dat is te zien aan de jaarresultaten van IBA en aan de prognoses voor de komende jaren. De omzet steeg in 2016 met 30 procent en de recurrente bedrijfswinst met bijna 26 procent. 

(mln euro)20162015Groei
Omzet328,8270,421,6%
Recurrente bedrijfswinst37,129,625,3%
Nettowinst24,461,2-60,1%

Om de groei op te vangen, rekruteerde IBA vorig jaar al 400 nieuwe werknemers. De helft daarvan wordt tewerkgesteld in de vestiging in Louvain-La-Neuve, waar de productie van protontherapiesystemen wordt uitgebreid. IBA trekt daarvoor een investeringsbudget van 16 miljoen euro uit. De nieuwe productielijn zou in het eerste kwartaal van 2018 moeten draaien. 

Voorbeeld van een protontherapie-installatie ©BELGA

IBA telt 1.500 werknemers en daar komen er volgend jaar nog eens 200 bij. IBA heeft de zoektocht naar extra ingenieurs ingezet om zijn ambities wereldwijd waar te maken. Die ingenieurs zijn nodig om de protontherapiesystemen in ziekenhuizen te installeren, een werkje dat al gauw een jaar (per systeem) duurt. Bovendien heeft IBA in ziekenhuizen overal mannetjes gestationeerd voor het onderhoud van de apparatuur en om het gebruik ervan in goede banen te leiden.

Prognoses

De jaarresultaten liggen boven de verwachtingen van de beursanalisten. Vooral de recurrente bedrijfswinst is een grote verrassing. Die steeg 26 procent tot 37,1 miljoen euro, wat ruim 10 procent meer is dan de analistenprognoses. De nettowinst daalde evenwel fors, maar dat geeft een verkeerd beeld over de gang van zaken. In  2015 boekte IBA namelijk een eenmalige, boekhoudkundige winst van tientallen miljoenen euro op de verkoop van een divisie. 

IBA rekent dit jaar op een omzetgroei van 15 à 20 procent in 2017, en van minstens 10 procent daarna.

IBA rekent dit jaar op een omzetgroei van 15 à 20 procent en van minstens 10 procent daarna. Een analist van KBC Securities sprak onlangs zeer lovende woorden over het bedrijf en verwacht zelfs dat de protontherapiemarkt de komende decennia met gemiddeld 15 procent per jaar zal toenemen. 'Een groeiverhaal van meerdere decennia', klonk het. IBA betaalt over het voorbije boekjaar een brutodividend van 0,29 euro uit.

Winstmarge omhoog

Niet enkel de omzet zal stijgen, ook de winstgevendheid. Vorig jaar leverde elke 100 euro omzet 11,3 euro recurrente bedrijfswinst op. Dat zou tegen 2018 moeten stijgen naar 13 à 15 euro, om te stabiliseren op 15 euro in 2020. De stijgende winstmarge is haalbaar door schaalvoordelen in de productieketen en het toenemende belang van diensten en onderhoud, en door de upgrade van bestaande installaties (met bijvoorbeeld de allernieuwste beeldschermtechnologie). 

Smokkelwaar

Hoewel protontherapie het uithangbord is van IBA, telt het bedrijf ook andere activiteiten. Die doen het wat minder goed.

(omzet, in mln euro)20162015Groei
Protontherapie226,5161,939,9%
Andere Acceleratoren54,154,3-0,4%
Dosimetrie48,154,1-11,1%

De verkoop van 'andere acceleratoren' stabiliseerde vorig jaar, na een imposante groei de voorbije jaren (+38% tussen 2012-2015). Denk daarbij aan apparatuur om medisch materiaal te steriliseren en om plastics (voor elektrische kabels in auto's) brandbestendiger te maken, maar ook om containers bij de douane te screenen op explosieven en om smokkelwaar op te sporen. Een prototype wordt getest in de haven van Boston (VS). 

Zorgenkind

En dan is er nog het echte zorgenkind van IBA: de afdeling dosimetrie, apparatuur om klassieke bestralingsmachines (radiotherapie) te kalibreren. De omzet en de winst ervan blijven zakken, waardoor de activiteit vrij marginaal is geworden in de groep. Maar omdat dosimetrie IBA toelaat de ontwikkelingen in ziekenhuizen inzake kankerbehandeling op de voet te volgen, blijft de divisie vooralsnog binnenshuis. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud