Kleine aandeelhouders eisen tabula rasa bij ASIT Biotech

©Jonas Roosens

Een groep aandeelhouders wil de CEO, de voorzitter en drie bestuurders van ASIT Biotech aan de kant schuiven.

Deminor heeft aandeelhouders die meer dan 3 procent vertegenwoordigen van het maatschappelijk kapitaal van ASIT Biotech, het Brusselse biotechbedrijf dat immunotherapieën tegen allergieën ontwikkelt, rond zich verenigd.

Het was al duidelijk dat er een revolte broeide - een revolte die de zwalpende beurskoers een boost gegeven heeft, maar de oproeping leert dat de morrende aandeelhouders een tabula rasa eisen. 

Ze hebben – de statuten laten het toe - bijkomende punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 17 december 2018 geplaatst, leert die oproeping.

Deminor is uit op het ontslag van de CEO, de voorzitter en drie bestuurders bij ASIT Biotech. Mocht Deminor er in slagen in hun opzet te slagen, zouden er slechts vier bestuurders kunnen blijven zitten (Harry Welten, François Fontaine, François Meurgey en Michel Baijot.

Vergissingen

De aandeelhouders hekelen onder meer de te frequente kapitaaloperaties, het zeer hoge personeelsverloop en de vergissingen bij het eerste fase 3 onderzoek voor de behandeling van hooikoorts.

Sinds 2017 heeft ASIT Biotech driekwart van zijn waarde verloren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect