MDxHealth springt over fors verlaagde lat

©DB60191452

Het Luikse diagnosticabedrijf presteerde in 2017 zoals verwacht. Lees: de resultaten zijn in lijn met de fors verlaagde vooruitzichten.

MDxHealth verlaagde eind december voor de tweede keer in twee maanden tijd zijn omzetprognose (exclusief eenmalige inkomsten) voor 2017. Begin november stelde het de verwachtingen al bij van maximaal 75 procent tot maximaal 55 procent omzetgroei. Eind vorig jaar zei het bedrijf in het beste geval op 15 procent groei (32 à 37 procent inclusief eenmalige inkomsten) te rekenen. Het Luikse diagnosticabedrijf verloor prompt een zevende van zijn beurswaarde.

De jaaromzet van 40,5 miljoen dollar (+35%) komt netjes binnen de fors verlaagde vork uit. Dat bedrag omvat een eenmalige betaling van 12 miljoen dollar ontvangen van het Amerikaanse Exact Sciences als afkoopsom voor de beëindiging van een samenwerking. De netto-omzet komt dus uit op 28 miljoen dollar.

Door fors hogere operationele kosten - het verkoopteam in de VS werd in korte tijd verdubbeld - eindigde MDxHealth ook in 2017 in het rood. Het operationeel verlies bedraagt 12,2 miljoen dollar. Het nettoverlies is even groot.

De bankrekening van het diagnosticabedrijf krimpt maand na maand. Eind 2017 was er nog 16,8 miljoen dollar in kas. Gezien het bedrijf wil blijven investeren in de ontwikkeling van diagnostica voor prostaat-, blaas- en nierkanker en een dominante speler wil worden in de wereld van de urologie, zal het op de een of andere manier nieuw geld moeten aantrekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud