Mithra leidt middel tegen opvliegers op eigen kosten door laatste onderzoeksfase

François Fornier, topman en oprichter van Mithra. ©Patrick Leidgens_mithra

Het Luikse biotechbedrijf gaat de dure en complexe laatste onderzoeksfase van Donesta, zijn middel tegen opvliegers, helemaal zelf betalen. De CEO maakt zich sterk dat deze studie veel minder moeilijk is dan die naar anticonceptiemiddel Estelle.

Mithra zegt over voldoende extra positieve informatie te beschikken om in het derde kwartaal van 2019 versneld aan de fase 3-studie van Donesta te beginnen. Fase 3 is de laatste fase voor de commercialisering van een middel. Bij een succes is de weg vrij voor de lancering als medicijn. 

Het bedrijf neemt die laatste rechte lijn voor zijn eigen rekening. Daarmee bevestigt Mithra wat topman François Fornieri in september al in de Franstalige zakenkrant L'Echo had laten uitschijnen. In een telefonische reactie benadrukt CEO François Fornieri dat Mithra geen partner gezocht heeft: 'dit onderzoek is gemakkelijker dan dat van Estelle (waarvoor wel een partner onder de arm werd genomen, red). We werken met 1.500 vrouwen aan het middel, tegenover 4.000 voor Estelle.'

Het aandeel was na die eerste uitspraak in l'Echo stevig gezakt: zo'n studie dragen zonder partner betekent extra risico. Er is veel geld en kennis nodig om van een potentiële kaskraker ook echt een succes te maken.

'Geld geen probleem'

Geld is geen probleem, maakt Mithra zich sterk. 'De kaspositie is sterk genoeg.' Voor de kennis kijkt Mithra naar twee Amerikaanse firma's die het in de arm neemt als consultants om het proces in goede banen te leiden: ICON en LBR. 

Daarnaast wil Mithra een chief medical officer rekruteren, een medisch adviseur en vier specialisten in het begeleiden van klinische testen plus ondersteunende staf. 

Ondertussen zoekt de zakenbank Rothschild verder naar partners die een commerciële turbo kunnen zetten onder het 'menopauzeprogramma' van Mithra. Daartoe rekent het bedrijf ook PeriNesta, een nieuw kandidaat-geneesmiddel voor vrouwen in de perimenopauze, de eerste fase van de menopauze. 'Die studie is nóg makkelijker en goedkoper, we we gaan 400 vrouwen testen tussen 48 en 53 jaar. Over een jaar zijn we een bedrijf met drie blockbusters in de pijplijn. Welk ander biotechbedrijf kan dat zeggen?'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud