Nieuw bestuur voor ASIT Biotech

©Jonas Roosens

Tijdens een woelige algemene vergadering die ruim vijf uur duurde kozen de aandeelhouders van het Brusselse biotechbedrijf ASIT een nieuwe raad van bestuur. De huidige voorzitter en CEO, Gerd Zettlmeissl et Thierry Legon, werden als bestuurder opzij gezet.

De nieuwe raad van bestuur van ASIT Biotech  bestaat nu uit de nieuwkomers Michel Baijot en Louis Chapion, en uit de herbenoemde bestuurders Yves Désiront, financieel directeur Everard van der Straten, François Fontaine en Harry Welten. Ook de holding Meusinvest, die zes procent van het bedrijf bezit, mag binnenkort een vertegenwoordiger benoemen. De twee nieuwkomers in de raad zijn allergiespecialisten.

De minderheidsaandeelhouders (met 3 tot 5 procent van het kapitaal), vertegenwoordigd door het bureau Deminor, halen daarmee hun slag thuis. Zij hadden bijkomende punten op de agenda van de buitengewone algemene vergadering geplaatst en hadden aangedrongen op het ontslag van de CEO en de voorzitter.

De nieuwe raad zal dinsdag bijeenkomen en zich buigen over de rol van Thierry Legon, zo werd na afloop van de vergadering vernomen.

De aandeelhouders verwierpen ook het voorstel om de regeling rond het toegestane kapitaal voor vijf jaar te verlengen. De aandeelhouders vreesden dat die regeling zou gebruikt worden voor ongecontroleerde kapitaalverhogingen waarbij ze zelf zwaar verwaterd zouden worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect