Advertentie

Thrombogenics krijgt Amerikaanse voorzitter van 32

Thrombogenics ontwikkelt medicijnen tegen oogziekten. ©Emy Elleboog

Het biotechbedrijf Thrombogenics krijgt een nieuwe voorzitter. Staf Van Reet vertrekt met pensioen en maakt zo plaats voor de Amerikaan Thomas Clay, een belangrijke investeerder in Thrombogenics.

Thomas Clay is niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen, maar de Amerikaan is al heel lang betrokken bij Thrombogenics . Toen het biotechbedrijf werd opgestart was zijn vader, Landon Clay, één van de eerste privé-investeerders om aan boord te komen. Dat was in 2001.

Thomas Clay

De investeringsmaatschappij van de familie Clay, East Hill Management, is nog steeds aandeelhouder van het Leuvense biotechbedrijf, gespecialiseerd in oogziekten. Thomas Clay nam het zitje in de raad van bestuur in 2011 over van zijn vader. Hij was toen 26 jaar en de jongste bestuurder op de beurs van Brussel.

Nu krijgt hij de voorzittersstoel en wordt hij de jongste voorzitter op Euronext Brussel. Vader Clay maakte fortuin in de Amerikaanse financiële sector, Thomas zelf is vandaag ook CEO, voorzitter en aandeelhouder van Golden Queen, een goudmijnproject in de Mojave-woestijn van California.

Pensioen

Clay vervangt Staf Van Reet, een vroegere topman van Janssen Pharmaceutica die met pensioen vertrekt. De ondernemer, die ook mee Movetis opstartte, was al jaren aan boord bij Thrombogenics. Patrik De Haes blijft CEO.

Het Leuvense biotechbedrijf, genoteerd op Euronext, werkt aan geneesmiddelen voor het oog. Een eerste product, Jetrea, is al op de markt. Dat moest een kassucces worden, maar dat werd het niet. 

Belang van 7,7 procent

Thomas Clay heeft 7,7 procent in Thrombogenics, goed voor de grootste privé-investering. Zijn vader Landon Clay heeft een participatie iets kleiner dan 3 procent, die eveneens door zoon Thomas wordt beheerd.

Nog een bekende aandeelhouder van Thrombogenics is Philippe Vlerick. De Vlaamse ondernemer heeft 6,4 procent in het biotechbedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud