Advertentie

Aandeel Ablynx in vrije val na afhaken AbbVie

Ablynx-topman Edwin Moses. ©Emy Elleboog

De farmareus AbbVie ziet dan toch geen brood in het nieuwe reumamiddel dat het biotechbedrijf Ablynx aan het ontwikkelen is. Ablynx start nu zelf de volgende onderzoeksfase op, en moet op zoek naar een nieuwe partner.

'We zijn uiteraard ontgoocheld dat AbbVie de optie niet licht om een licentie te nemen op vobarilizumab voor de behandeling van reumatoïde artritis', stelt Ablyxn-topman Edwin Moses in een persbericht. 'We zijn vastbesloten om dit middel verder te ontwikkelen en starten de voorbereidingen voor een fase III-studie en verwachten dat we de eerste patiënten zullen recruteren tegen eind 2017.'

Wij zijn vastbesloten om dit middel verder te ontwikkelen en starten de voorbereidingen voor een fase-III studie en verwachten dat we de eerste patiënten zullen recruteren tegen eind 2017.
Edwin Moses
Topman Ablynx

Afgelopen zomer werd al duidelijk dat het partnerschap tussen Ablynx en AbbVie voor de ontwikkeling van een nieuw reumamiddel op losse schroeven stond. Ablynx pakte uit met nieuwe testresultaten voor vobarilizumab, maar kon de markt daarmee niet overtuigen, waardoor het aandeel op een ware roetsjbaan belandde.

Het afhaken van AbbVie betekent dat Ablynx naast een eerste betaling van 75 miljoen dollar grijpt. Geld dat goed van pas was gekomen om het peperdure klinische onderzoek te financieren. Bovendien moest Moses afgelopen zomer toegeven dat zich nog geen andere farmabedrijven hadden gemeld om de plaats van AbbVie indien nodig in te nemen. Op het einde van het eerste halfjaar had Ablynx wel nog een cashpositie van een slordige 288 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud