Aandeel Mithra onderuit

Francois Fornieri, CEO van Mithra. ©LAURIE DIEFFEMBACQ

Analisten wijzen op uitspraken van François Fornieri, de topman van het Luikse farmabedrijf, als mogelijke oorzaak van de duik van meer dan 10 procent maandagochtend op Euronext Brussel.

Mithra  begon met een zwaar koersverlies van meer dan 10 procent aan de beursdag. Nadien herpakte het aandeel zich gedeeltelijk.

Lenny Van Steenhuyse, biotechanalist bij KBC Securities, wijst als mogelijke verklaring op een uitspraak van François Fornieri, de topman van Mithra, in L'Echo afgelopen weekend. In dat gesprek laat Fornieri voor de eerste keer vallen dat Mithra van plan is om Donesta, een van de middelen van Mithra waarvan veel verwacht wordt, zelf te ontwikkelen, 'zonder partner'. 

Dat betekent dat het bedrijf zich extra risico op de hals zou halen. Donesta is een middel om opvliegers te bestrijden. Net als het anticonceptiemiddel Estelle zit het in een laat ontwikkelingsstadium en is het een potentiële blockbuster met een miljardenomzet. Voor Estelle werkt Mithra wel samen met een partner. 

Beide middelen zijn gebaseerd op een lichaamseigen oestrogeen, estetrol, dat dezelfde voordelen heeft als andere oestrogenen, maar zonder de veiligheidsnadelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud