Aandeel Nyxoah schiet tot 28 procent hoger

Bij de eerste notering van het aandeel vrijdagochtend schoot het aandeel meteen de hoogte in. ©Kristof Vadino

Het medtechbedrijf Nyxoah maakt een opgemerkt debuut op Euronext Brussel. Het aandeel maakte kort na opening een sprong van 28 procent.

Nyxoah zette vrijdagochtend zijn eerste stappen op de Brusselse beurs. Het bedrijf ontwikkelde een technologie om slaapapneu en gesnurk te bestrijden met een implanteerbare minichip.

Beleggers tekenden de voorbije dagen gretig in op de nieuwe aandelen van Nyxoah. Ze betaalden daar uiteindelijk 17 euro - de bovenkant van de prijsvork - per stuk voor.

Bij de eerste notering van het aandeel vrijdagochtend, schoot het aandeel meteen de hoogte in. De eerste koers bedroeg 20 euro.

Op een bepaald moment piekte het kort na de start op 21,78 euro, iets meer dan 28 procent boven de uitgifteprijs.

De beursgang levert Nyxoah minstens 73,7 miljoen euro vers geld op. Dat kan oplopen tot 84,7 miljoen euro als de overtoewijzingsoptie (nog eens 15% extra aandelen) wordt uitgeoefend.

Met het geld gaat Nyxoah onder meer patiëntenproeven in de VS financieren en een productiecentrum in Luik opstarten. Het bedrijf heeft al de eerste patiënten behandeld in Duitsland en hoopt dat ook in andere landen terugbetalingsakkoorden volgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud