Ablynx breidt samenwerking met Eddingpharm uit

©Ablynx

Ablynx breidt de samenwerking met Eddinpharm uit. Het Chinese biofarmabedrijf mag nu ook een tweede Nanobody verder ontwikkelen om het middel later op de markt te brengen in de Chinese gebieden.

In 2013 ging Ablynx een licentieovereenkomst aan met Eddingpharm voor de anti-RANKL Nanobody ALX-0141 voor de behandeling van botgerelateerde aandoeningen. Nu wordt de samenwerking uitgebreid met de anti-TNFa Nanobody ozoralizumab, bekend onder de codenaam ATN-103, voor de behandeling van 'alle relevante ziekten', waaronder reumatoïde artritis (RA). Eddingpharm mag ozoralizumab verder ontwikkelen tot een medicijn en vervolgens op de markt brengen in de Volksrepubliek China, Hongkong, Macao en Taiwan.

Ablynx krijgt in ruil een vooruitbetaling van 2 miljoen euro, die in twee schijven wordt betaald. Het Gentse biofarmabedrijf kan voorts aanspraak maken op mijlpaalbetalingen en royalty's tot 20 procent.

De klinische ontwikkeling van ozoralizumab werd aanvankelijk gefinancierd door Pfizer, maar in november 2011 kreeg Ablynx de wereldwijde rechten voor de ontwikkeling en commercialisering van het middel terug in handen. Het meest gevorderd klinisch onderzoek is een Fase II-studie waarvan de resultaten in juni 2012 werden bekendgemaakt.

'Wij geloven dat Eddingpharm goed gepositioneerd is om ozoralizumab in Groot-China verder te ontwikkelen en te commercialiseren, gebaseerd op hun grondige kennis van de lokale markt, klinische ontwikkelingsexpertise en het potentieel van ons Nanobody voor de behandeling van ontstekingsziekten, met inbegrip van RA', commentarieert topman Edwin Moses van Ablynx in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud