Advertentie
Advertentie

Ablynx heeft 390 miljoen euro in kas

©BELGA

Dankzij zijn geslaagde beursgang op Nasdaq heeft de Gentse specialist in medicijnen op basis van antilichamen van lama's nu honderden miljoenen euro op de bankrekening.

Weinig verrassingen in het kwartaalrapport van Ablynx . De omzet (44,7 miljoen euro) in de eerste negen maanden daalde door lagere mijlpaalbetalingen. Omdat de kosten voor onderzoek en ontwikkeling en administratie de hoogte ingingen (-86,8 miljoen euro), dook Ablynx netto flink in het verlies (-45,8 miljoen euro).

Belangrijker is hoeveel middelen het Gentse bedrijf in kas heeft om de pijplijn aan nieuwe medicijnen te ontwikkelen. De grote patiëntentesten die Ablynx uitvoert om geneesmiddelen in ontwikkeling goedgekeurd te krijgen, kosten handenvol geld.

Kaspositie

Ablynx had op het einde van het derde kwartaal nog 209 miljoen euro in kas. Dat bedrag werd meer dan verdubbeld door de beursgang op Nasdaq, de grootste dit jaar van een biotechbedrijf. De Gentenaars haalden met de vingers in de neus 200 miljoen euro op. Momenteel bezit Ablynx 390 miljoen euro aan cash en overige financiële activa.

Het bedrijf verwacht dit kwartaal resultaten van een eerste patiëntenstudie in Japan met zijn experimentele middel caplacizumab tegen de zeldzame bloedziekte TTP. Het hoopt dat het middel na goedkeuring volgend jaar in Europa kan gelanceerd worden en het jaar nadien in de VS.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud