Ablynx sluit exclusieve onderzoeksdeal met Genzyme

©Thierry du Bois

Ablynx sluit een exclusieve onderzoekssamenwerking rond multiple sclerose met Genzyme, een dochteronderneming van Sanofi.

Genzyme gaat door Ablynx gemaakte Nanobodies onderzoeken tegen een doelwit dat een belangrijke rol speelt in multiple sclerose (MS), legt Ablynx uit in een persbericht. Dit doelwit sluit specifiek aan bij de onderzoeksprogramma's van Genzyme rond zenuwbescherming en herstel van het centrale zenuwstelsel, programma's die nog in een vroege fase verkeren.

De huidige behandelingen van MS richten zich niet rechtstreeks op de neurodegeneratie. Genzyme wil daar verandering in brengen en zich toespitsen op 'de onderliggende oorzaken van de progressie van MS, en door behandelingen te ontwikkelen die de neuronen beschermen en die het herstel van het centrale zenuwstelsel bevorderen'.

In ruil voor een exclusiviteitsvergoeding krijgt Genzyme het recht om in vitro en in vivo onderzoek te verrichten met de Nanobodies van Ablynx in relevante MS-modellen. Als deze studies achter de rug zijn, krijgt Genzyme de mogelijkheid om een licentie-overeenkomst te onderhandelen.

'Als toonaangevend biotech bedrijf is Genzyme de ideale partner om de mogelijke waarde van de veelzijdigheid van het Ablynx Nanobody platform in MS aan te tonen. De flexibele formattering van Nanobodies maakt ze veelbelovende kandidaten die de selectiviteit van antilichamen en multi-specificiteit in één enkele molecule combineren. We kijken er naar uit om voor de eerste keer met Genzyme samen te werken', zegt Ablynx-topman Edwin Moses in het persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud