Al ruim 400 Belgen proefkonijn voor J&J-vaccin

Paul Stoffels, de Belgische chief scientific officer van het Amerikaanse Johnson & Johnson. ©REUTERS

Maar ondanks de grote respons worden nog altijd vrijwilligers gezocht om het potentiële coronavaccin te testen van het Belgische Janssen Pharmaceutica en het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson.

Al meer dan 400 vrijwilligers gaven zich op als proefkonijn voor het potentiële coronavaccin van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, dat onder meer in ons land vanaf volgende maand klinisch getest zal worden. Dat is erg veel in vergelijking met andere testen in deze vroege fase van een onderzoek, berichten onder meer de Mediahuis-kranten.

Er zitten bovendien veel mensen bij die nooit eerder deelnamen aan een klinische studie. Midden juli zouden de eerste testen in ons land plaatsvinden. Dat is twee maanden vroeger dan gepland. Ondanks de grote respons worden nog altijd vrijwilligers gezocht omdat er sowieso mensen zullen afvallen.

Testpersonen worden eerst onderzocht om zeker te zijn dat ze gezond zijn. In totaal zullen in België ruim 500 proefpersonen worden betrokken bij de eerste fase van de studie. Ze krijgen tot 1.500 euro compensatie. Maar er zijn ook risico's aan verbonden. 'De bekende bijwerkingen staan in het toestemmingsformulier, de onbekende worden behandeld', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud