Antwerpse additievenspecialist Innovad te koop

Innovad is een specialist in voedingsadditieven voor runderen, varkens, gevogelte, maar ook vissen en schaaldieren, katten en honden. ©EPA

De familie achter de Antwerpse specialist in voedingsadditieven Innovad zoekt een nieuwe partner voor het bedrijf. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

Innovad is een specialist in voedingsadditieven voor runderen, varkens, gevogelte, maar ook vissen en schaaldieren, katten en honden. Het Antwerpse bedrijf maakt producten die de stress van de dieren onder controle houden, hun spijsvertering vergemakkelijken, maar ook antibacteriële middelen.

Innovad, dat aan de prestigieuze Cogels Osylei in Antwerpen huist, is bijna volledig in de handen van de familie Al-Saifi en haar Innotek Holding. De in Griekenland wonende Jamal Al-Saifi is de CEO. Al-Saifi is al een tijd actief in de additievensector. Hij lag volgens de website De Rijkste Belgen midden jaren 90 mee aan de basis van de additievenspecialist Nutriad, die in de handen kwam van de Inve-groep.

Het verkoopproces zit nog in een prille fase, maar Innovad benaderde al meerdere potentiële kopers. Het gaat zowel om industriële partijen als om investeringsfondsen. Er zijn naar verluidt veel gegadigden.

Het bedrijf is nog geen tien jaar oud. De groep zou goed zijn voor een brutobedrijfswinst (ebitda) van bijna 15 miljoen euro. Het heeft een productiesite in Essen, ten noorden van Antwerpen.

Begin deze maand kocht Innovad het Lokerse bedrijf Eco Treasures, staat op de Innovad-site te lezen. Dat bedrijf ging in maart failliet. Eco Treasures is gespecialiseerd in natuurlijke extracten. Om die extracten te produceren gebruikt het verschillende vormen van extractietechnologie: CO2-extractie, persen, water/alcoholextracties en sproeidrogen (een industriële methode om poeder te vormen uit een oplossing).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud