Argenx breidt geldronde in New York uit

CEO Tim Van Hauwermeiren van ArgenX ©Emy Elleboog

Het Gentse biotechbedrijf Argenx hoopt via zijn beursgang op Nasdaq 5 miljoen nieuwe aandelen in plaats van de eerder aangekondigde 3,6 miljoen stuks te slijten. Dat is bij de huidige koers al snel goed een opbrengst van 75 miljoen euro.

Drie weken na de aftrap van de beursintroductie op Nasdaq laat ArgenX weten van plan te zijn 5 miljoen nieuwe aandelen aan Amerikaanse beleggers te slijten. Tegen de huidige koers van ruim 15 euro zou de beursgang de Gentse biotechnologiegroep zo'n 75 miljoen euro opleveren. De precieze intekenprijs moet wel nog bepaald worden op basis van de interesse.

Het wordt stilaan dringen voor de biotech-Belgen op Nasdaq: na GalapagosCelyad en Tigenix trekt nu ook Argenx  naar het Amerikaanse walhalla voor de sector.  

Net zoals sectorgenoot Ablynx werkt Argenx aan geneesmiddelen op basis van antilichamen van kameelachtigen (onder andere lama's). Het bedrijf probeert de specifieke kenmerken van antilichamen bij lama's in menselijke antistoffen in te brengen.

Buffer

Argenx ontwikkelde zo een platform dat toegepast kan worden in tal van ziektegebieden. Er zijn drie onderzoeksprogramma's lopende naar kankermedicijnen. Tegenover 17 miljoen inkomsten stonden in 2016 32 miljoen onderzoeksuitgaven. Die 'cash burn' van 15 miljoen is typisch voor de sector en bij Argenx stond daar per eind 2016 een zeer comfortabele cashfbuffer van bijna 100 miljoen tegenover.

De timing zit snor voor de stap naar Wall Street: het aandeel Argenx is sinds de beursgang midden 2014 verdubbeld. In juni vorig jaar haalde het bedrijf nog 30 miljoen euro op bij voornamelijk Amerikaanse investeerders. Die kapitaaloperatie kwam er net na belangrijke vorderingen in het onderzoek.

In april sloot Argenx een grote alliantie met AbbVie, waarbij de Amerikaanse reus een eerste vooruitbetaling van 40 miljoen dollar deed. Zo'n deal is meteen een toegangssticket bij grote, Amerikaanse investeerders. Dat ticket gaat Argenx nu dus verzilveren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud