Argenx krijgt opnieuw geld van Janssen Pharma

De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson stapte vorig jaar in Argenx' onderzoek naar bloedkanker. ©Thomas De Boever

De farmagroep betaalt het Gentse biotechbedrijf 25 miljoen euro omdat het vooruitgang heeft geboekt in zijn onderzoek naar een nieuw kankermedicijn.

Argenx  ontwikkelt een experimenteel middel tegen acute myeloïde leukemie (AML), een agressieve vorm van bloedkanker. AML is een 'weesziekte', een zeldzame ziekte waar weinig patiënten aan lijden. De Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson besloot vorig jaar via zijn Belgische dochter Janssen Pharma mee in dat kankeronderzoek te stappen, voor 300 miljoen dollar. Dat bedrag kan oplopen tot 1,6 miljard dollar als bepaalde mijlpalen in het onderzoek worden behaald. 

Dat blijkt nu het geval. Argenx laat in een persbericht weten dat het 25 miljoen dollar ontvangt omdat het voldoende geschikte kandidaten heeft weten te verzamelen voor een nieuwe studie in fase 2 (de voorlaatste etappe om te bepalen of een medicijn al dan niet naar de markt kan). 

Begin vorige maand haalde Argenx nog ruim een half miljard dollar op in een nieuwe kapitaalronde. Daardoor beschikt de groep nu over een cashbuffer van meer dan 1,4 miljard dollar

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud