Argenx lanceert kapitaalverhoging van 500 miljoen dollar

©Emy Elleboog

Het biotechbedrijf Argenx maakt gebruik van de positieve studieresultaten voor zijn medicijn efgartigimod om cash bij te tanken.

Argenx kondigde dinsdagavond - na het slot van Wall Street - aan dat het nog eens 500 miljoen dollar vers kapitaal wil ophalen. Dat bedrag kan nog met 15 procent verhoogd worden als er veel vraag is naar de aandelen. 

Het offensief van Argenx komt niet uit de lucht gevallen. Dinsdag steeg het aandeel op Euronext Brussel met 30 procent nadat het bedrijf 'fantastisch nieuws' bekend maakte over efgartigimod, het goudhaaantje van Argenx dat potentieel kan ingezet worden voor tal van ziektes. De resultaten van een laatste, uitgebreide patiĆ«ntenstudie waren uitstekend. Als alles vlot loopt, komt het volgend jaar in de VS op de markt. De miljoenen, en zelfs miljarden komen binnen handbereik. 

Ik hoor iedereen zeggen: 'wauw, wat een cashberg', maar dat is een optische illusie als je ziet hoeveel we investeren.
Tim Van Hauwermeiren
CEO Argenx

Argenx profiteert volop van het enthousiasme bij beleggers en de hogere aandelenkoers om bij te tanken. IJzer moet je smeden als het heet is, is de gedachte bij veel CEO's in de biotechsector. Nochtans was er binnen het bedrijf geen gebrek aan cash. Eind maart stond er 1,3 miljard euro op de bankrekening. 'Ik hoor iedereen zeggen: 'wauw, wat een cashberg', maar dat is een optische illusie als je ziet hoeveel we investeren', zei CEO Tim Van Hauwermeiren eerder nog. In het eerste kwartaal investeerder Argenx nog 70 miljoen euro in onderzoek. 'En we gaan het gaspedaal nog verder induwen', klonk het.  

Van Hauwermeiren wist investeerders zes maanden geleden al te overtuigen 500 miljoen euro in het bedrijf te pompen. De Schotse vermogensbeheerder Baillie Gifford legde toen bijna de helft van dat bedrag op tafel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud