Argenx op nieuw record

Tim Van Hauwermeiren, de CEO van Argenx. ©Wouter Van Vooren

Het Gentse biotechaandeel Argenx springt boven 100 euro en bereikt een nieuw record.

De beurskoers  klimt vandaag tot 101,40 euro en gaat zo boven zijn vorige piek van 100,60 euro begin december.

Argenx vulde vorige week zijn onderzoekspijplijn verder aan. Het bedrijf ging in zee met het Californische Halozyme Therapeutics. Het betaalde 30 miljoen euro om zijn technologie te gebruiken en op termijn Argenx-medicijnen onder de huid te kunnen toedienen in plaats van in de bloedbaan. Het geïnvesteerde bedrag kan oplopen tot 160 miljoen euro.

Johnson & Johnson

Het vorige record kwam er nadat Argenx een monsterdeal had gesloten met Johnson & Johnson. Het Amerikaanse farmabedrijf trok toen de buidel open om te mogen samenwerken aan een veelbelovend kankeronderzoek. Argenx had kort daarvoor de eerste resultaten van een studie met AML-patiënten (acute myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker) voorgelegd. Daaruit bleek dat 11 van de 12 patiënten positief reageerden op het Argenx-middel cusatuzumab (codenaam ARG-110).

Dat trok de interesse van J&J. De farmareus legde meteen 300 miljoen dollar op tafel en kocht nog eens voor 200 miljoen dollar Argenx-aandelen aan 100,02 euro per stuk. Dat was op dat moment 16 procent hoger dan de beurskoers, maar intussen heeft J&J al winst op zijn (strategische) belegging. Argenx zit daarmee op koers om het derde topjaar op rij neer te zetten. Vorig jaar sloot het Bel20-aandeel met 70 procent winst. 

Met de centen van J&J dikte de cashpositie van de Gentenaars aan tot ongeveer 1 miljard euro. Het bedrijf heeft momenteel een beurswaarde van 3,8 miljard euro. De opmars van de voorbije jaren is voornamelijk gedreven door efgartigimod, een medicijn dat potentieel voor meerdere zeldzame auto-immuunziektes kan dienen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud