Argenx rondt kapitaalverhoging van 300 miljoen dollar af

Argenx-topman Tim Van Hauwermeiren ©Wouter Van Vooren

De operatie ging wel minder vlot dan bij collega-biotech'er Galapagos.

Gisteren zakte Argenx op Nasdaq  met 6,9 procent tot 87,3 dollar. Dat is ook ongeveer de koers van de kapitaalronde geworden, 86,5 dollar.

Het Gentse biotechbedrijf greep net als Galapagos de beleggerseuforie over goede testresultaten aan om fors geld bij te tanken. Het experimentele medicijn efgartigimod blijkt naast bij auto-immuunziekten als myasthenia gravis ook te werken bij de zeldzame bloedziekte ITP.

Argenx haalt bij Amerikaanse en Europese investeerders 300,6 miljoen dollar (257 miljoen euro) op door de uitgifte van 3,47 miljoen American Depositary Shares (ADS) tegen 86,5 dollar per stuk. Elke ADS geeft recht op een aandeel. De begeleidende banken gaan op vraag van het bedrijf 15 procent extra ADS'en plaatsen.

Het tien jaar oude Argenx heeft de nieuwe middelen niet direct nodig. Eind juni had het nog 339 miljoen euro in kas. Maar biotechbedrijven, die vele jaren enorme bedragen in onderzoek en ontwikkeling moeten stoppen, leggen vaak buffers aan om langere tijd rond te komen. In de eerste jaarhelft gaf Argenx 34 miljoen euro uit aan onderzoek en ontwikkeling. Mogelijk stijgt dat investeringstempo naarmate meer grotere en duurdere patiëntenproeven worden opgestart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud