Argenx wil naar Wall Street

Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx. ©Emy Elleboog

Het Gentse bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt voor auto-immuunziekten en kanker, plant een notering in New York.

Het heeft daarvoor een aanvraag gedaan bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). De timing, het aantal aandelen en de prijs van de IPO liggen nog niet vast. Argenx  noteert vandaag al op Euronext Brussel. 

Net zoals sectorgenoot Ablynx werkt Argenx aan geneesmiddelen op basis van antilichamen van kameelachtigen (onder andere lama's). Het probeert de specifieke kenmerken van antilichamen bij lama's in menselijke antistoffen in te brengen.

Het bedrijf ontwikkelde zo een platform dat toegepast kan worden in tal van ziektegebieden. Er zijn drie onderzoeksprogramma's lopende naar kankermedicijnen. Argenx stelt 49 mensen te werk, draaide in 2015 10 miljoen euro omzet en break-even.

AbbVie

In juni vorig jaar haalde het bedrijf nog 30 miljoen euro op bij voornamelijk Amerikaanse investeerders. Die kapitaaloperatie kwam er net na belangrijke vorderingen in het onderzoek. In april sloot het een grote alliantie met AbbVie. Zo'n deal is meteen een toegangssticket bij grote, Amerikaanse investeerders.

Eerder waagden andere Belgische biotechbedrijven al de oversteek naar de beurs van Wall Street. Galapagos en Celyad deden dat met succes (al viel het na de IPO het beursparcours van Celyad zwaar tegen), voor Tigenix viel de interesse tegen.

Argenx sloot woensdagavond in Brussel 3,9 procent hoger op 15,75 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud