Advertentie
Advertentie

Arseus-top casht nog eens 1,2 miljoen euro

Ger van Jeveren, CEO van Arseus (foto: ANP) ©IMAGEGLOBE

De CEO en CFO van Arseus hebben samen in augustus al voor 6,7 miljoen euro Arseus-aandelen verkocht. Dat gebeurde op 8 augustus en 9 augustus, kort na de forse sprong van het aandeel.

Dat de twee directieleden (Ger van Jeveren en Jan Peeters) op 8 augustus al een pakket verzilverden, bleek al uit een melding op de website van het FSMA een week geleden. Vrijdag blijkt uit een bericht dat de twee ook de dag erna nog eens cashten.

Het aandeel sprong begin augustus naar een recordhoogte na de aankondiging dat het bedrijf de divisies Healthcare Solutions en Healthcare Specialties niet meer als cruciaal beschouwt. Een verkoop van die takken wordt niet langer uitgesloten. De winstmarges bij beide divisies liepen de jongste jaren terug.

Dat alles klinkt als muziek in de oren van beleggers aangezien daardoor meer geld vrijkomt om te investeren in Fagron, het kroonjuweel van de groep.

Arseus is een voormalige divisie van Omega Pharma. De hoofdaandeelhouders van het bedrijf zijn het private-equityfonds Waterland (26%) en de CEO van Omega Pharma Marc Coucke (11%). Waterland en Coucke zijn dan weer samen aandeelhouder van Omega Pharma.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud