Asit Biotech krijgt vier maanden respijt

Asit speurt naar een nieuwe generatie immunotherapieën om allergieën te behandelen. ©DB60050565

Het Luikse biotechbedrijf krijgt van de rechter vier maanden extra om een reddingsplan uit te werken.

Asit Biotech  meldde dinsdagavond laat in een summier communiqué dat het van de Luikse rechter vier maanden extra heeft gekregen om een reddingsplan uit te werken.

Het bedrijf geniet bescherming tegen zijn schuldeisers en kreeg tot donderdag 11 juni de tijd om met een reddingsplan op de proppen te komen. De rechter is op Asits vraag ingegaan om meer tijd te krijgen voor de uitwerking van dat plan. 

Het biotechbedrijf zag zijn bestaansreden in november verdwijnen nadat was gebleken dat zijn voornaamste middel tegen graspollenallergie niet of nauwelijks werkt. Asit speurt naar een nieuwe generatie immunotherapieën om allergieën te behandelen.

De federale, Brusselse en Waalse overheden pompten al tientallen miljoenen in de zoektocht naar de experimentele allergiemiddelen.

Op de beurs legde Asit een rampzalig parcours af. Maandag sloot het aandeel op 0,23 euro, terwijl het ooit 8 euro waard was. De notering werd dinsdagmorgen opgeschort in afwachting van een persbericht over de toekomst van het bedrijf. Bij de herneming van de handel vandaag ging het aandeel   bij de opening ruim 3 procent lager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud